Ale!

Noitakirja – Nykynoidat ja noitien historiaa

25.00

Saatavuus: Vain 1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): tk5 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Noitakirja – Nykynoidat ja noitien historiaa

Kuparikettu & Heikki Saure

Noitakirja on kertomus noidista, tietäjistä, shamaaneista ja sosiaalisen median kanavia hyödyntävistä nykynoidista. Ikiaikaisesta kansanperinteestä kumpuava ilmiö saapuu nykyaikaan tavalla, jota ei ole aiemmin koettu.

Noidat eivät ole menneisyyden ilmiö, päinvastoin – noitia on enemmän kuin koskaan ennen. Nykynoidat tutkivat omia juuriaan, kurkottavat muinaiseen kansanperinteeseen ja poimivat sieltä asioita ja menetelmiä, joita he soveltavat nykyaikaan. Vaikutteita he ammentavat myös muistakin kulttuureista.

”Nykyajan noituudessa korostuu suvaitsevaisuuden sanoma. Noitana voit olla ylpeästi juuri sellainen kuin olet”, Kuparikettu kiteyttää.

Suomalaiset ovat aina olleet noitakansaa. Noita on alun perin tarkoittanut yhteisön kunnioittamaa tietäjää, parantajaa ja shamaania. Kristinuskon ja vainojen myötä noita muuttui pahaksi olennoksi, paholaisen liittolaiseksi. Noitakirja palauttaa noitien kunnian, oikoo virheellisiä väitteitä ja hälventää ennakkoluuloja. Kirjassa noituudesta kertovat myös nykynoidat itse.

Kirjoittaja: Kuparikettu & Heikki Saure
Julkaisuajankohta: 8 / 2021
Sivumäärä: 360
Kieli: Suomi
ISBN: 9789523516519
Kustantaja: Into Kustannus

Vieritä ylös