Ruiskaunokin siemeniä

5.00

Saatavuus: Vain 2 varastossa

Ruiskaunokin siemeniä

Ruiskaunokki – Centaurea cyanus – Blåklint

Annos ~ 2 g ~ 460 siementä ~ 2 m²

 

Maagiset ominaisuudet: Keijut, rakkaus, magiatyöskentely, selvänäkö, mielen voima.

Ruiskaunokki eli ruiskukka on yksivuotinen vanhanajan kesäkukka, joka on tullut Suomeen jo tuhat vuotta sitten ja ennen vanhaan levinnyt viljansiementen mukana.

Sopii perennaryhmän täydennyskasviksi kukkapenkkiin ja luonnonmukaiseen puutarhaan. Monivuotisten kasvien joukkoon perhosniitylle, kedolle, kukkaniitylle, kostealle niitylle ja metsäniitylle. Suuret, kerrotut kirkkaansiniset kukat ovat kauniita kukkakimpussa tai vaikka salaatin ja kakkujen koristeena. Kukat sopivat myös kuivattavaksi.

Helppohoitonen ja vaatimaton kasvupaikan suhteen. Viihtyy parhaiten aurinkoisessa tai puolivarjoisessa ravinteikkaassa, salaojitetussa hiekka-savi-multa maassa. Karulla paikalla kasvu jää matalaksi, mutta rehevällä paikalla kasvaa tuuheaksi ja monivartiseksi.

Ruiskukan medessä on korkea sokeripitoisuus ja se on siten hyvä mehiläis- ja mesipistiäiskasvi. Myös päivä- ja yöperhoset hyödyntävät ruiskukan mettä ravinnokseen.

Ruiskaunokki on Päijät-Hämeen maakuntakukka.

Kevätkylvö: Kylvä avomaalle huhti-toukokuussa. Kukkii heinä-syyskuussa.

Syyskylvö: Kylvä avomaalle syksyllä. Kukkimattomat taimet talvehtivat ja kukkivat seuraavana kesänä jo kesäkuussa.

Kylvöohjeet: Kastele kylvöala ennen kylvöä ja pidä kosteana, kunnes siemenet ovat itäneet. Kylvä harvakseltaan noin 15 cm välein 0,5 cm syvyyteen. Itää 10-20 vuorokaudessa 18-20 asteessa.

Kylväytyy jatkossa itsekseen, jos siemen löytää maasta vapaata kasvutilaa. Hyötyy maanpinnan vuosittaisesta muokkauksesta.

Seikkutuote

Vieritä ylös